ENTROPIC

·

UTOPIA 126 · BARCELONA

 “No encuentro el principio de mis dos raíces: largas y enredadas cruzan los países”, canta Leiton en una de les cançons d’ «Aparecidas»; i és una manera molt clara de definir el nou cançoner del músic canari resident a Barcelona: una mena d’apologia de la mescla de races, on es bascula entre la música popular llatinoamericana, el funk més encès, la cançó d’autor, l’electricitat deselectrificada i un groove animal que orbita gèneres i tradicions per aterrar una mirada absolutament singular.

“No encuentro el principio de mis dos raíces: largas y enredadas cruzan los países”, canta Leiton en una de las canciones de “Aparecidas”; y es una manera muy clara de definir el nuevo cancionero del músico canario residente en Barcelona: una suerte de apología de la mezcla de razas, en donde se bascula entre la música popular latinoamericana, el funk más encendido, la canción de autor, la electricidad deselectrificada y un groove animal que orbita géneros y tradiciones para aterrizar una mirada absolutamente singular.

Carlos Sarduy és, sens dubte, un dels músics més actius i polièdrics de la seva generació. Músic versàtil i amb una prolífica carrera. A més de ser un espectacular trompetista i percussionista, és també pianista, compositor i productor. En els seus concerts ofereix un màgic i vibrant viatge musical a través d’un discurs melòdic, sensible, característic d’un llenguatge personal on es reflecteix el seu  coneixement de la música afrocubana i el seu mestratge per desenvolupar-se al jazz de manera innovadora.

Carlos Sarduy es, sin duda, uno de los músicos más activos y poliédricos de su generación. Músico versátil y con una prolífica carrera,  reconocido y solicitado no sólo en el panorama del jazz.  Además de ser un espectacular trompetista y percusionista, Carlos Sarduy es también pianista y compositor. En sus conciertos ofrece un mágico y vibrante viaje musical a través de un discurso melódico, sensible, característico de un lenguaje personal dónde se refleja su gran conocimiento sobre la música afrocubana y su maestría para desarrollarse en el jazz de manera innovadora.

Pianista, cantant i directora musical, Mélodie Gimard és una artista polifacètica i multidisciplinar. En les seves composicions trobem influències d’arrel, des del flamenc més jondo a les estructures obertes del jazz. 

Bailaora mexicana, Karen Lugo és coneixedora i respectuosa de la tradició i alhora inquieta i innovadora.

Pianista, cantante y directora musical, Mélodie Gimard es una artista polifacética y multidisciplinar. En sus composiciones aparecen influencias de raíz, desde el flamenco más jondo a las estructuras abiertas del jazz.

Bailaora mexicana, Karen Lugo es conocedora y respetuosa de la tradición y a la vez inquieta e innovadora.

Mû Mbana s’alia amb Cristobal Montesdeoca per oferir-nos la seva particular [re]visió d’aquelles cançons que l’han acompanyat al llarg de la seva vida, un petit homenatge als seus mestres … un repertori el·laborat amb les obres d’alguns dels compositors més cèlebres de Guinea Bissau a més d’alguns temes d’autoria pròpia.

Mû Mbana · veu | Cristobal Montesdeoca · piano

Mû Mbana se alía con Cristóbal Montesdeoca para ofrecernos su particular (re)visión de aquellas canciones que le han acompañado a lo largo de su vida, un pequeño homenaje a sus maestros… un repertorio compuesto con las obras de algunos de los compositores más célebres de Guinea Bissau además de algunos temas de autoría propia.

Mû Mbana · voz | Cristobal Montesdeoca · piano

N3rdistan és una banda francomarroquina que reconsidera i mescla diverses dimensions, temps, cultures, estils i instruments. Hip-hop, rap, electro-rock fins a les melodies àrabs més tradicionals, amb la veu del desconcertant i fascinant Walead Ben Selim. Musiquen vells poetes com Mahmoud Darwich, Khalil Gibran, Ahmad Matar o Nizar Qabbani, però també poemes de la seva pròpia autoria. D’intensitat i potència disruptives, les actuacions de N3rdistan son elogiades i referenciades per la premsa allà on vagin.

Walead Ben Selim | Widad Mjama

N3rdistan es una banda franco-marroquí que reconsidera y mezcla varias dimensiones, tiempos, culturas, estilos e instrumentos. Hip-hop, rap, electro-rock hasta las melodías árabes más tradicionales, con la voz del desconcertante y fascinante Walead Ben Selim, musican viejos poetas como Mahmoud Darwich, Gibran Khalil Gibran, Ahmad Matar o Nizar Qabbani, pero también poemas de su propia autoría. De intensidad y potencia disruptivas, las actuaciones de N3rdistan son elogiadas y referenciadas por la prensa donde quiera que vayan. 

Walead Ben Selim | Widad Mjama 

Ual·la! són el virtuós duo barceloní Modesto Lai i Alba Rubió; Ual.la! són únics en el seu gènere.  Ual.la! s’ha viralitzat a les xarxes socials amb els seus vídeos i han acumulat milers de seguidors per tot l’estat espanyol i Amèrica Llatina amb la seva forma única d’entendre la tablemusic.

La compositora i mutiinstrumentista Virginia Rodrigo ens presenta un show on ens mostra el seu particular univers a través de la seva veu, guitarra, percussions i programacions. Música urbana, electrònica i pop, lletres mordaces i iròniques, però també poètiques, ritmes ballables i missatges provocadors.

Ual·la! son el virtuoso dúo barcelonés Modesto Lai y Alba Rubió; Ual.la! son únicos en su género.  Ual.la! se ha viralizado en las redes sociales con sus vídeos y han acumulado miles de seguidores por todo el estado español y América Latina con su forma única de entender la tablemusic.

La compositora y mutiinstrumentista Virginia Rodrigo nos presenta un show donde nos muestra su particular universo a través de su voz, guitarra, percusiones y programaciones.  Música urbana, electrónica y pop, letras mordaces e irónicas, pero también poéticas, ritmos bailables y mensajes provocadores.